

Descriere
Ce este Școala de Aventură?
Școala de aventură este locul în care copiii descoperă că natura le poate oferi mai mult decât mediul online! Locul în care ei explorează muntele în joacă, în drumeții, învață să depășească obstacolele și să devină independenți.
De ce Școala de Aventură?
Tehnologia ne face viața mult mai ușoară, dar vine și cu o serie de efecte negative asupra tinerelor generații. În era noastră digitală, copiii au tendința de a petrece mai mult timp în online și interacționează mai puțin față-în-față. Mulți dintre ei petrec foarte puțin timp în natură sau o văd ca pe o activitate plictisitoare. Ca rezultat, statul pe scaun sau pe canapea devine un mod de viață, care, în timp, are consecințe asupra dezvoltării motorii, iar comunicarea verbală tinde să fie înlocuită cu mesajele scurte și emoticoanele de pe chat-urile din social media.
Educația formală nu este întotdeauna soluția, pentru că de cele mai multe ori nu oferă copiilor provocări care să aibă efect rapid și satisfacție pe măsura implicării. În plus, majoritatea psihopedagogilor consideră că jocul ar trebui să fie principalul instrument de educație, pentru că captează ușor atenția copiilor. La Școala de Aventură, copiii se conectează cu natura prin joc, învață să descopere muntele în siguranță și leagă prietenii lucrând în echipă!
Cine suntem și cum ne-a venit ideea Școlii de Aventură pentru copii?
Noi, ATE Carpatia, am început drumul aventurii pe munte în joacă, la o drumeție de weekend. Am învățat la început doar din experiențele noastre (și a fost mult mai greu așa), iar ulterior ne-am șlefuit citind literatură de specialitate, ascultând sfaturile celor mai experimentați și participând la concursurile de turism sportiv. Mai târziu, am reușit să urcăm piscuri îndrăznețe: Mont Blanc, Liskamm, Punta Dufour, Elbrus, Dolomiți, Kilimanjaro sau Aconcagua. Ne-am dorit să transmitem și celorlalți, în special copiilor, lucrurile pe care le-am învățat despre munte și cum îl explorăm, ajutându-i să facă primii pași spre aventură în siguranță. Așa ne-a venit ideea Școlii de Aventură!
În cei 25 de ani de existență, am format tineri iubitori ai muntelui și ai aventurii, oameni frumoși și caractere puternice, cu care ne mândrim. Și vrem să continuăm să o facem, de data asta într-un cadru mai organizat, pentru mai mulți copii!
Ce fac copiii la Școala de Aventură?
Pentru ca să apropiem copiii de munte, am gândit Școala de Aventură ca pe o tabără de 5 zile în natură, departe de confortul orașului, având la bază conceptul de military camp. Vom dormi în cort, vom participa la pregătirea hranei, vom explora muntele, vom descoperi plantele și arborii. Vom servi micul dejun în regim de autogospodărire, iar prânzul și cina în regim de catering sau hrană rece, în funcție de program.
Copiii vor fi implicați în îndeplinirea misiunii zilei, rezolvând diferite sarcini individual sau lucrând în echipă, sub îndrumarea instructorilor. Ne vom baza unii pe alții și ne vom folosi de un minim de unelte pe care le vom aduce cu noi. În rest, ne vom pune imaginația la treabă!
Pentru început ne propunem să derulăm o tabără la care să participe 10 copii, 2 voluntari și 2 instructori.
Cu 7500 de lei acoperim participarea la școală a celor 10 copii, dar nu vrem să ne oprim aici! Dacă donația ta ne va ajuta să depășim target-ul propus, vom suplimenta numărul de locuri!
Ce facem cu donația ta?
Donațiile vor fi folosite pentru a completa echipamentul logistic colectiv necesar pentru Școala de Aventură (corturi, saltele de izopren, echipament specific pentru prepararea hranei și servirea mesei, recuzită pentru jocuri etc.) și pentru asigurarea transportului și mesei voluntarilor.
Majoritatea copiilor nu au echipamentul personal necesar (bocanci cu talpă aderentă, rucsac, sac de dormit, geacă impermeabilă sau pelerină de ploaie etc.), urmând să și-l procure individual. Dacă ar trebui să achiziționeze și echipamentul colectiv, Școala de Aventură ar deveni inaccesibilă pentru mulți dintre ei. Cu donația ta, asigurăm acest echipament pentru copii și îi ajutăm să facă primii pași pe munte și pe drumul încrederii în sine!
Cine va participa la Școala de Aventură?
Copii cu vârsta între 9 și 15 ani. Ne dorim ca cei 10 copii să fie și voluntari la campaniile de conștientizare și colectare a deșeurilor pe care le vom derula în primăvara aceasta. Pentru aceștia, costurile legate de hrană și transport vor fi asigurate din bugetul nostru.
Celor 10 copii li se pot alătura și alți aventurieri, potrivit sistemului nostru de recompense, pe care-l găsiți mai jos.
Când și unde se desfășoară școala de aventură?
În a 2-a parte a lunii iulie 2023, în zona montană a județului Argeș.
Credem cu tărie că ”muntele cerne caractere (Ionel Coman – militar și alpinist român”). Cu tot ce am învățat până acum despre munte, vrem să contribuim la creșterea unor generații mai active, mai responsabile și mai puternice!
Alătură-te campaniei noastre și hai să ajutăm copiii să descopere că muntele le poate oferi mai mult decât mediul online!
Recompense/Impact






You must be logged in to post a review.
Reviews
There are no reviews yet.