Ideea proiectului

Prin proiectul Vacanță în Inima Naturii, vrem să le oferim copiilor din medii defavorizate oportunitatea de a învăța că vacanța de vară poate arăta și altfel – în natură, împreună cu alți copii de vârsta lor, cu jocuri și activități outdoor și că aceste activități le pot plăcea chiar mai mult decât jocurile și video-urile de pe telefoane și tablete!

Florești, Cluj, România
6.490 lei Colectați
48 Susținători
0 Zile rămase
Suma colectată:
175.41%
Obiectiv: 3.700 lei
The campaign is successful.
Creator
1 Campanii | 0 Campanii favorite

Descriere

Un studiu recent despre utilizarea internetului și a device-urilor electronice de către copiii și tinerii din România, arată că unul din doi copii, în timpul vacanței sau în weekenduri, stă online, în medie, șase ore pe zi!

Folosirea intensă a device-urilor și a Internetului poarte duce la dependență digitală, dar până acolo, aceasta creează și alte probleme, cum ar fi suprastimularea creierului, relaționarea superficială, dificultăți de învățare, obezitate, tulburări de somn și multe altele. 

Prin proiectul Vacanță în Inima Naturii, vrem să le oferim copiilor din medii defavorizate oportunitatea de a învăța că vacanța de vară poate arăta și altfel – în natură, împreună cu alți copii de vârsta lor, cu jocuri și activități outdoor și că aceste activități le pot plăcea chiar mai mult decât jocurile și video-urile de pe telefoane și tablete!

Ce ne propunem cu Vacanță în Inima Naturii?

Fundația Inima Copilului lucrează în mod constant cu copiii din medii defavorizate, din familii cu venituri reduse, cum ar fi copiii din Pata Rât sau Florești sau alte zone rurale de pe lângă Cluj-Napoca, sau copii cu cerințe educaționale speciale. Suntem în contact cu peste 20 de școli și grădinițe cărora le oferim în mod constant sprijinul nostru prin programe educaționale, servicii sociale și proiecte caritabile.

Prin Vacanță în Inima Naturii, vrem să ducem cel puțin 10 de copii, timp de trei zile mai aproape de natură. Ne dorim să descopere natura, să învețe despre importanța acesteia și protejarea ei, precum și despre biodiversitate și rolul plantelor și animalelor. De asemenea, vrem să își dezvolte abilități de bază de a se descurca în pădure sau în alte contexte de ieșit în natură. Tot în cele patru zile de tabără, o să lucrăm cu copiii să își dezvolte abilitățile de comunicare între ei, cu părinții și profesorii lor, prin diverse activități și jocuri gândite de specialiștii noștri.

Cum ne pregătim pentru Vacanță în Inima Naturii?

Avem deja parteneri cu care colaborăm de câțiva ani, care oferă spații de cazare generoase și adaptate copiilor, în zonele de munte din jurul Clujului, cum ar fi Beliș sau Someșul Rece. 

Tabăra Vacanță în Inima Naturii va avea loc în 19-22 iulie 2023 și suntem pregătiți să ducem în tabără până la 100 de copii din clasele V-VIII, dar vrem să oferim această experiență, cu ajutorul vostru, pentru cel puțin 10 de copii din medii defavorizate. 

Experiența de patru zile de tabără ne costă aproximativ 360 de lei pentru fiecare copil, pentru cazare și mâncare, activitățile oferite copiilor fiind pregătite de către specialiștii și voluntarii Fundației Inima Copilului. Tabăra va avea două componente, cea principală fiind orientată pe activități în natură, iar cea de a doua pe dezvoltarea de abilități de comunicare și relaționare, de oferire de modele de petrecere a timpului liber, cu prietenii, în offline, departe de telefoane și tablete.

De ce să susții Vacanță în Inima Naturii?

Cu ajutorul donațiilor voastre, copiii din medii defavorizate ies din casă în vacanța de vară, lasă telefonul deoparte și au parte de drumeții montane și de peisaje la care nu ar avea altfel acces. De asemenea, ei vor descoperi natura, vor învața importanța ei pentru natură, dar și pentru viața lor.

Apoi, tot cu ajutorul vostru, copiii vor învăța ce înseamnă un mod sănătos de comunicare și o să aibă noi instrumente prin care își pot gestiona mai bine relațiile cu părinții, prietenii și profesorii lor, în această perioadă dificilă de pre-adolescență și adolescență. Și cel puțin pentru patru zile alături de noi, vor descoperi cum să se joace, din nou, fără telefoane și tablete!

Donează acum și ajută copiii din medii defavorizate să descopere cum poate fi o altfel de vacanță de vară!

Recompense/Impact

50 lei
Cu 50 de lei, crezi ca și noi în puterea naturii de a ajuta la dezvoltarea armonioasă a copiilor
21 susținători
120 lei
Cu 120 de lei, sprijini participarea unui copil pentru o zi în tabăra Vacanța în Inima Naturii!
16 susținători
370 lei
Cu 370 de lei, sprijini participarea unui copil la întreaga tabără Vacanța în Inima Naturii!
7 susținători

1 recenzie pentru Vacanță în Inima Naturii pentru copii din medii defavorizate

  1. Sinpetrean Tiberiu Cornel (proprietar verificat)

    6000 lei – 40 donatori – 30 zile , Multumim echipei CIVITAS , multumim platformei CRESTEM IDEI , noi dam totul pentru copii , merita orice sacrificii , atingem obiectiv dupa obiectiv , campania continua cu BTPay si Revolut – 0774012912 – inca 30 zile , iar in paralel cautam sponsori la care le oferim contracte de sponsorizare . multumim tuturor celor implicati in special celor 40 donatori . Echipa FIC-0740121841 , contact@inimacopilului.ro , http://www.inimacopilului.ro

Adaugă o recenzie

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *