Ideea proiectului

Campania Crezi că e OK? este o inițiativă lansată de Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice (CARE) pentru a sprijini adolescenții și tinerii adulți în dezvoltarea unor relații mai sănătoase. Ne propunem să tipărim și să distribuim un material informativ conceput de noi cu titlul Relații bazate pe egalitate și respect, nu pe violență în cadrul unor ateliere interactive pe timpul verii. Concret, vrem să creștem nivelul de conștientizare a tiparelor de agresiune, și să oferim un ghid practic de acțiune pentru toate persoanele afectate.

Cluj-Napoca, România
10.060 lei Colectați
87 Susținători
0 Zile rămase
Suma colectată:
100.60%
Obiectiv: 10.000 lei
The campaign is successful.
Creator
1 Campanii | 0 Campanii favorite

Descriere

Avem mult de lucru!

România este deja de ani la rând pe ultimele locuri în ce privește egalitatea de gen în Europa, unul dintre cele mai critice aspecte fiind violența împotriva fetelor și femeilor. Aceasta reprezintă una din cele mai frecvente încălcări ale drepturilor omului, una din trei femei trecând cel puțin o dată în viață prin violență fizică și/sau sexuală. Lucrul acesta se poate schimba doar prin schimbarea de mentalități ce vizează generația tânără.

Noi, cei din Asociația C.A.R.E., organizația care inițiază discuții cu tinerii despre relațiile lor de mai bine de 4 ani, am observat că, adesea, dificultățile în a avea relații sănătoase cu cei din jur pornesc nu atât din lipsa informațiilor ci, mai degrabă, se bazează pe modele disfuncționale de relaționare asumate inconștient. Uneori, nevoia de a ne simți iubiți și apreciați e mai puternică decât propria siguranță, ceea ce poate duce la situații de abuz. Suntem ferm convinși că, așa cum afirmă Esther Perel, calitatea relațiilor noastre determină calitatea vieții pe care o trăim (”The quality of your relationships determines the quality of your life”). De aceea, am creat un ghid pentru identificarea și gestionarea corectă a situațiilor de hărțuire și a comportamentelor toxice din relații, care să servească drept punct de pornire în discuțiile despre aceste subiecte sensibile.

Campania Crezi că e OK? este o inițiativă lansată de Asociația Cetățeni Activi pentru Relații Etice (CARE) pentru a sprijini adolescenții și tinerii adulți în dezvoltarea unor relații mai sănătoase. Ne propunem să tipărim și să distribuim un material informativ conceput de noi cu titlul Relații bazate pe egalitate și respect, nu pe violență, în cadrul unor ateliere interactive pe timpul verii.

Credem că un ghid cu informații generale și sfaturi practice, ușor de implementat, pentru identificarea corectă a comportamentelor toxice în relații și a hărțuirii sexuale sosește la momentul oportun. Concret, vrem să creștem nivelul de conștientizare a tiparelor de agresiune și să oferim un ghid practic de acțiune pentru toate persoanele afectate. Workshopurile interactive de diseminare vor crea oportunități pentru tineri de a pune întrebări, de a-și exprima opinia sau experiențele legate de subiectele abordate, cu speranța că regăsindu-se în poveștile noastre, vor porni pe drumul autocunoașterii și vor dezvolta un ochi mai critic pentru convențiile sociale.

Vara aceasta vrem să ajungem la cât mai multe evenimente/festivaluri cu priză la publicul tânăr, unde, în cadrul unor workshopuri interactive, vom distribui ghidul conceput de noi. Complexitatea subiectelor ne-a impus un număr considerabil de cuvinte aranjate în 24 de pagini cu design expresiv, care implică costuri de imprimare mai substanțiale. Astfel, vă cerem ajutorul pentru a finanța imprimarea a minim 400 de materiale informative pentru a ajunge la minim 1000 de adolescenți și tineri (16-25 ani) în cadrul al cel puțin 10 workshopuri organizate la 5 festivaluri din zona Clujului.

Ne așteaptă o vară lungă, plină de activități de conștientizare! Donațiile voastre susțin atât materializarea ghidului, cât și costurile legate de organizarea atelierelor interactive de diseminare, contribuind în acest fel la conștientizarea tiparelor nesănătoase și la crearea unor relații mai autentice și satisfăcătoare pe termen lung.

Contribuțiile voastre vor face diferența! Cu o donație de 75 de lei primești recompensă stickere cu sloganele campaniei, iar cu 250 de lei un tricou personalizat pe care, dacă îl vei purta la un festival, ca noi, vei deveni unul dintre ambasadorii noștri de awareness-raising.

Fiți cu ochii pe paginile noastre de social media pentru a vă implica mai mult. Urmărește-ne pe Facebook și Instagram!

Împreună pentru relații mai sănătoase, fără hărțuire, fără abuz!

 

Recompense/Impact

25 lei
Mulțumiri și menționare în lista de susținători ai campaniei.
33 susținători
75 lei
Sticker cu mesajul campaniei + menționare în lista de susținători ai campaniei.
iunie, 2024
Timpul estimat al livrării
27 susținători
125 lei
Sticker și insignă cu mesajul campaniei + menționare în lista de susținători ai campaniei.
iunie, 2024
Timpul estimat al livrării
8 susținători
150 lei
Bag și sticker cu mesajul campaniei + menționare în lista de susținători ai campaniei.
iunie, 2024
Timpul estimat al livrării
7 susținători
200 lei
Bag și insignă cu mesajul campaniei + menționare în lista de susținători ai campaniei.
iunie, 2024
Timpul estimat al livrării
3 susținători
250 lei
Tricou personalizat cu mesajul campaniei + menționare în lista de susținători ai campaniei.
iunie, 2024
Timpul estimat al livrării
3 susținători
400 lei
Tricou, insignă, sticker cu mesajul campaniei + menționare în lista de ambasadori ai campaniei.
iunie, 2024
Timpul estimat al livrării
5 susținători

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Crezi că e OK?”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *