Ideea proiectului

Tinerii care reușesc să petreacă timp în natură își îmbunătățesc încrederea în sine, sănătatea mintală și cred că pot contribui direct la protejarea mediului în care trăiesc. La Asociația Educativ, credem în puterea naturii de a schimba tinerii în bine și vrem să oferim primul nostru proiect de reconectare cu natura unui grup de 15 adolescenți și tineri din Cluj-Napoca. 

Cluj-Napoca, România
1.000 lei Colectați
13 Susținători
0 Zile rămase
Suma colectată:
100.00%
Obiectiv: 1.000 lei
The campaign is successful.
1 Campanii | 0 Campanii favorite

Descriere

Tinerii care reușesc să petreacă timp în natură își îmbunătățesc încrederea în sine, sănătatea mintală și cred că pot contribui direct la protejarea mediului în care trăiesc. Între 2016 și 2022, un proiect din Marea Britanie, care a implicat peste 128.000 de tineri în proiecte outdoor, de plantat copaci, ecologizare, grădinărit și multe alte activități, s-a încheiat demonstrând toate aceste beneficii asupra tinerilor: 95% dintre ei au mai multă încredere în ei înșiși, 86% și-au îmbunătățit starea mintală, iar mai bine de două treimi își doresc să se implice mai mult în proiecte de protejare a naturii.

Și noi, la Asociația Educativ, credem în puterea naturii de a schimba tinerii în bine și vrem să oferim primul nostru proiect de reconectare cu natura unui grup de 15 adolescenți și tineri din Cluj-Napoca.

Tineri pentru tineri

Suntem o mână de voluntari, liceeni sau proaspăt studenți, care am pornit în lumea proiectelor comunitare în vara lui 2022. Atunci, am fost alături de copii și tineri cu sindrom Down, organizând cu ei ieșiri în aer liber, activități sportive, mici ateliere de gătit și de fotografie, precum și vizionări de filme la cinema. Pentru acest proiect, Diferiți, dar împreună, am primit și un premiu la Gala Tineretului Clujean, la categoria Incluziune și Diversitate.

O drumeție pentru înțelegerea pădurii

În vară, când tinerii ca noi nu mai au nicio scuză legată de școală sau alte treburi serioase, ca teze, admiteri, meditații, care ne împiedică să ieșim din casă, vom organiza o zi de drumeție și ecologizare în Pădurea Făget.

Nu vrem să fie o drumeție ca oricare alta, ci una ghidată de un biolog și un botanist care să ne spună despre istoria pădurii, despre arborii care cresc acolo, despre animalele sălbatice din zonă, despre ecologia pădurii, despre plantele invazive, fluturii care migrează :). Documentându-ne pentru acest proiect, am aflat că sunt multe lucruri pe care le-am putea învăța despre ecosistemele naturale și rolul pe care îl joacă fiecare plantă, animal, insectă. Avem multe de descoperit în natură, dincolo de tura de mișcare!

Învățăm și creștem grupul nostru de voluntari

Aducem cu noi în pădure primul grup de tineri – alți voluntari, prieteni, colegi – care, ca și noi, sunt interesați să iasă din casă, să vadă pădurea cu alți ochi și să înțeleagă cum e cu ecosistemele naturale și ce putem face noi să le păstrăm, așa încât să ne fie bine și nouă și planetei. Învățăm și creștem grupul nostru de inițiativă, să facem și mai multe proiecte pentru mediu și incluziune socială.Mai mult, în activitatea de o zi în pădure, luăm cu noi saci menajeri și unelte să facem și curățenie, dacă e nevoie. Să mulțumim pădurii că ne primește în această experiență de explorare și învățare!

Primul nostru proiect de reconectare cu natura, primii noștri donatori

Datorită vouă, susținătorilor noștri, primii noștri donatori, reușim să strângem banii care ne acoperă costurile pentru turul ghidat și cele legate de materialele necesare ecologizării.

Cu 1000 de lei facem primul proiect de reconectare cu natura pentru tineri. Prindem curaj, învățăm și scoatem și mai mulți tineri în drumeții educaționale!

Mulțumim pentru încredere, pentru primul nostru pas în aces program. Fiecare donație, ne dă încredere că facem bine în munca noastră de tineri pentru tineri!

Recompense/Impact

30 lei
Cu 30 de lei, crezi ca și noi în puterea naturii de a schimba tinerii!
3 susținători
60 lei
Cu 60 de lei, un tânăr învață despre puterea naturii!
3 susținători
120 lei
Cu 120 de lei, puterea naturii se împarte deja la doi tineri!
6 susținători

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tineri pentru natură!”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *