Ideea proiectului

Festivalul de Artă este o inițitivă civică ce își propune să consolideze o comunitate de artiști în localitatea Techirghiol, fiind prima de acest fel pe întreg litoralul. Prin evenimentele propuse, […]

Techirghiol, România
250 lei Colectați
4 Susținători
21 Zile rămase
Suma colectată:
0.50%
Obiectiv: 50.000 lei
Minimum amount is lei Maximum amount is lei
lei
Creator
1 Campanii | 0 Campanii favorite

Descriere

Festivalul de Artă este o inițitivă civică ce își propune să consolideze o comunitate de artiști în localitatea Techirghiol, fiind prima de acest fel pe întreg litoralul. Prin evenimentele propuse, evenimente unice adaptate la spațiile de poveste ale orașului Techirghiol valorizăm prin artă siturile cu valoare patrimonială și creștem împreună cu comunitatea o nouă generație de consumatori de cultură. Evenimentele propuse au o importantă componentă educativă vizând publicul tânăr. Programe precum: Găsește-ți pasiunea, Degustare de artă culinară locală, Turul ghidat misterele ghiolului, Balul mascat în grădina botanică, Parada de costume dobrogene și alte asemenea implică direct tinerii de localitate prin programul de voluntariat și aduc în lumina reflectoarelor istoria ascunsă a locului.

 

O mișcare culturală unică pe litoral

Festivalul de Artă din Techirghiol este o rampă de lansare pentru o mișcare culturală importantă de pe litoral care își propune să educe publicul vizavi de comportamentul responsabil pe care ar trebui sa îl aibă în siturile de patrimoniu, de bogățiile uitate ale Dobrogei și de importanța esteticului în comunitate.

Elementul inovator al proiectului îl constituie componenta de intervenție civică prin artă – o componentă care antrenează comunitatea pentru a lua decizii cu privire la  destinul siturilor cu valoare patrimonială. Părțile interesate sunt antrenate in dezbateri publice si workshop-uri ce îi învață cum să atragă finanțări si de unde.

Impactul social al proiectului în 2 ediții de până acum este:

Ne propunem să strângem aproximativ 10.000 de euro. Persoanele care sunt alături de noi  contribuie la o mișcare culturală care își propune să revitalizeze comunitățile interesate de la malul mării. Anul acesta de 1 mai, harta Festivalului de Artă s-a extins și în stațiunea Vama Veche, unde a avut loc prima ediție a evenimentului CreActiv în Vama Veche.

Suma strânsă va fi folosită pentru co-finanțare în viitoarele finanțări nerambursabile pe care  Festivalul de Artă le va atrage.

Fii alături de noi, iar numele tău va figura pe peretele susținătorilor Festivalului! Acesta va servi drept exemplu multor generații, demonstrând că o implicare oricât de mică poate face diferențe.

Recompense/Impact

50 lei
Pentru o donație de 50 de lei, numele tău va apărea pe wall-ul online al Festivalului de Artă în calitate de ctitor al ediției 2025.
October, 2025
Estimated Delivery Time
3 susținători
100 lei
Pentru o donație de 100 de lei, vei primi o colecție de 3 cărți poștale cu mesajul „Iubește-ți orașul” - ediție limitată.
October, 2024
Estimated Delivery Time
1 susținători
500 lei
Pentru o donație de 500 de lei, numele tău va fi înscris pe peretele susținătorilor Festivalului de Artă, alături de cei care au contribuit la o schimbare prin cultură! Peretele va fi amplasat într-un punct de maximă vizibilitate, rămânând în exterior de-a lungul anilor.
May, 2025
Estimated Delivery Time
0 susținători

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Festivalul de Artă – Iubește-ți orașul”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *